De aanschaf van een dakkapel

 

Om tot het bouwen van een dakkapel te komen zijn er vaak al heel wat gesprekken aan voorafgegaan. Wanneer u ruimte in huis te kort komt is het bouwen van een dakkapel een goede uitkomst. Hierdoor krijgt u er een extra ruimte bij voor bijvoorbeeld een kinderkamer, een studeerruimte of misschien wel een extra slaapkamer. De kosten die er mee gemoeid zijn, zijn grotendeels afhankelijk van wat u wilt hebben.

 

Kosten

Voor het bouwen van een extra ruimte op zolder kunt u een dakkapel bouwen met een, twee, drie of zelfs vier ramen. De kosten zijn mede afhankelijk van de grootte van het dakkapel maar niet alleen daarvan. Ook het materiaal soort dat u wilt gebruiken is van belang en ook of u de werkzaamheden helemaal of gedeeltelijk laat uitvoeren. U kunt ook het werk uitbesteden aan een aannemer. Indien u dat wilt doen is het belangrijk dat u vooraf verschillende offertes aanvraagt. U zal zien, als u alle offertes binnen hebt, dat er grote prijsverschillen kunnen zijn. Kies niet altijd direct voor de goedkoopste maar neem die aannemer waar u een goed gevoel bij hebt. Een dakkapel met ramen die open moeten kunnen zijn duurder dan vaste ramen. Bij vaste ramen moeten namelijk geen scharnieren en dergelijke geplaatst worden. Voordat je er een aannemer aan laat beginnen is het van groot belang dat je eerst een uitvoerig gesprek hebt met de aannemer. Neem samen de offerte goed door en laat eventuele wijzigingen op papier zetten. Wanneer dat is gebeurd moet je de papieren beiden ondertekenen omdat dat eventuele problemen achteraf kan voorkomen.

 

Materiaal

Wanneer u een dakkapel van Windak op een bestaande woning laat bouwen is de materiaal keuze belangrijk. Nu is een gewoon vuren dakkapel het goedkoopste voor wat betreft het materiaal. Toch is het vaak verstandiger om een dakkapel van kunststof te laten plaatsen. Een dakkapel, wat vaak op grote hoogte staat, heeft ook zijn onderhoud nodig. Om te schilderen moet men daarvoor vaak een schilder inhuren en dat is zeker niet goedkoop. Dat is bij een kunststof dakkapel niet nodig. Dus kies verstandig bij het plaatsen van een dakkapel.