Een nieuw huis: opknappen en inrichten

Als je net verhuisd bent naar een fantastisch nieuw huis, is er en dikke kans dat er nog veel moet gebeuren. Misschien heb je wel een opknappand gebruikt en moet praktisch het hele huis opgeknapt worden.

Maar ook wanneer je een ‘turn key’ pand hebt gekocht, zal je toch het huis en de tuin aan je eigen voorkeuren willen aanpassen. De eerste weken na het betrekken van je nieuwe huis zal dan ook in het teken staan van het opknappen van je huis!

Inrichting

Als je huis en de tuin dan bouwkundig helemaal in orde zijn gemaakt, kun je er natuurlijk nog niet echt in wonen. Het is namelijk tijd voor de volgende stap: het interieur!

Misschien heeft je vrouw veel verstand van de inrichting of heb jij er veel kijk op. Als je er echter wat minder kijk op hebt, maar wel een mooie passende inrichting wilt hebben, kun je eens met een interieur- of binnenhuisarchitect gaan praten. Het kost wel wat meer, maar zo weet je zeker dat huis van binnen ook tiptop wordt.

Als je toch zelf aan de slag wilt, is internet natuurlijk een uitstekend medium om je heerlijk in te lezen.

Meubels

Voor een heerlijk huiselijk gevoel moet je wel zorgen dat je de juiste meubels kiest. Je kunt natuurlijk voor design gaan, maar goedkopere mogelijkheden zijn er ook. Een nieuwe trendy bankstel hoeft bijvoorbeeld niet duur te zijn. Hetzelfde geldt voor tafels, kasten en stoelen. Een economische (maar leuke) inrichting van je woonkamer kan ook voor twee duizend euro. En om dan nog maar niet te spreken over tweedehands meubels ,want dat is natuurlijk pas echt goedkoop!

Sta je inmiddels ook te trappelen om aan de slag te gaan? Misschien kun je alvast wat voorbereidend werk doen nu je nog in je huidige huis woont. Veel succes gewenst!